torstai 18. helmikuuta 2010

Arkea....

No niin, jos nyt sitte vähän taas päivittelis blogia:) Eli hyvää kuuluu... Camin juoksuja odotellesse, se on niin vaikeeta, ku kotona vaan läähättää ja tuijottaa mua 24h + seuraa KAIKKIALLE! Unilelut ihan kuolassa, ku Cami pitää niitä vauvoina ja lussuttaa niitä joka ilta.

Ollaan käyty treenailee agia ja tokoa, mut oikeestaan huonoin tuloksin, sillä juoksujen takia keskittyminen on huonoa. Edes agiliito ei kiinnosta?! Viime viikon sunnuntaina käytiin Keravalla treenaa Nina-kasvattajan ohjauksessa. Namista vaihdettiin hieman patukkaan, josta Cami innostu, mut ongelma on patukan luovuttaminen. Pyysin, että otetaan toko-lähestymisiä, sillä Cami alkanu mua ulkona kauheesti suojelemaan ja jotkut ihmiset kokenu niin "uhkaaviks", et meinaa (ja käy) niiden päälle, pompaa sillein ja päästelee murinaa? Hieno koira haha! Eivaan, mut musta tuntuu ettei hyvällä, eikä pahalla auta mikään tälle neidille. Noh...otettiin siis lähestymisiä ja Cami toimi kuten arvelin, alotti kauheen haukkumisen ja hyökkäilyn lähestyvän "tuomarin" päälle. Vaihettiin Ninan kans rooleja ja Camin yrtiiäessä samaa, Nina kuritti kunnolla. Parin kerran jälkeen neiti anto periks ja sitä sai paijaa :) En TODELLAKAAN tiiä mistä moinen käyttäytyminen on peräsin! On otettava taas kovemmat otteet. Camiahan saa joka päivä kotona ravistella, ku harrastelee omia tyhmiä juttuja, siis ihan mitä sattuu. Ihan unohtunu millanen belgi on murkkuiässä! ;D Seuraamistyyliä vähän vaihdettiin, hieman "ei painostavampaan", viistoon liikkumiseen.
ÄH! Pitäis varmaan hetkeks toi treenaaminen kaikella tasolla jättää ja antaa sen valmistautua rauhassa juoksuihin ja odottaa niiden menevän ohi, jotta saan taas ihanan Camin takaisin :D

Ahvenanmaan viralliset agikisat jää nyt väliin, ku esteitä tuli, mutta kesällä niit on onneks joka paikassa, et päästään vähän kisaamaanki! Mölleihin olis ens viikon sunnuntaina tarkotus mennä, jeee!:) Kesä tulee olemaan tapahtumia täynnä, ihanaa! En jaksa oottaa et tulis jo kevät ja pääsis kunnolla tekee kaikkee.

Aamusin 9 meillä aina rantalenkillä terroristi-tapaaminen (siis ihmisten mielestä terrorisoidaan rantatietä koiriemme kanssa)! :D Eli kaikki Camin parhaimmat kaverit kokoontuu ja koirat juoksee toistensa kanssa vapaana. Cami nauttii, koska joutuu koko poppoota pitämään kasassa, koiria ja ihmisiä. Paimentaa hulluna!:) Ihana kattoa. Välillä on namijakelu, sillon pilli vislaa kaikki hurtat koolle ja namit tungetaan kurkkuun! :D Tunnin riehumisen jälkeen neiti nukkuu iltapäivään asti, LOISTAVAA.

Nekku ja Cami

Uusin tulokas Capo, rottispentu
Namijakelu! :)

Vasemmalta: Perro (collie), Jesper, Capo, Tiku, Cami ja Paju

3 kommenttia:

  1. Noi teidän aamutreffit kuulostaa ihanalta! Salsan juoksu loppui jo, ihanaa kun voi taas päästää koiran metsässä vapaaksi :)

    VastaaPoista
  2. Kauheen vaikeelta kuulostaa toi koiran kasvattaminen :( Kauhiaa. NO mutta sitten on kylla ihaniakin hetkia teilla!
    PUSS siskolta <3

    VastaaPoista
  3. Piti ihan tulla katsomaan miltä teidän blogi näyttää :)

    Luultavasti johtuu tosta blogipohjasta et noi sivupalkkiin tarkoitetut jutut tulee tonne ylös.

    Ja vielä tohon luoksepäästävyyshommaan. Mulla on jonkun verran treeneissä käynyt koiria, jotka ylireagoi (menee päälle/pakittaa) ollaan harjoiteltu sitä niin, että "tuomari" vaan kävelee ympärillä ja ohjaaja palkkailee koiraa katsekontaktista, pikkuhiljaa aletaan tuomaan tuomaria lähemmäs ja lähemmäs ihan kosketusetäisyydelle. Homman juju on se, että koiranhan ei tarvi olla kiinnostunut tuomarista vaan se saa palkan ohjaajasta. Sen vaan täytyy sietää tilanne ja kun koiralla on selvä tehtävä koko ajan menossa (tietää mitä sen pitää tehdä=tuijottaa sua) niin sen ei tarvitse reagoida tuomariin. Jahas tuli taas monimutkainen selostus, helpompi selittää livenä :)

    VastaaPoista